A partir de l’exercici 2016, es va establir l’obligació, per a les societats espanyoles que compten amb operacions vinculades, de presentar el model 232. Addicionalment, aquest model 232 també està pensat per a declarar les operacions d’actius intangibles que es beneficien del règim del patent box i de les operacions en paradisos fiscals.

Aquest model, que ha de presentar-se anualment, és de vital importància com a eina de control tributari per part de l’Administració. No solament és sancionable la seva no presentació o els possibles errors comesos, sinó que qualsevol inconsistència en la informació inclosa (per exemple, en relació al mètode de valoració, tipus d’operació o tipus de vinculació) pot ser fàcilment emprada per les autoritats fiscals per a l’inici d’una inspecció.

assessoria startups

Recordem que l’Agència Tributària, com va anunciar en el seu pla d’Actuació Tributari de 2020, anava a centrar tots els seus esforços en el control de les operacions vinculades i per a això s’ha dotat de la tecnologia més avançada (eines de big data) i d’un “cos d’elit” especialitzat en el control i lluita contra el frau en operacions vinculades, per a gestionar eficientment la gran quantitat de dades que recapten de fonts com el model 232, els models “País per País”, intercanvis automàtics d’informació, etc.

Contacta amb nosaltres

90 006 01 16  Desitjo subscriure'm a la newsletter.
  He llegit i accepto la Política de Privacitat*
  He llegit i accepto els Termes i Condicions*

  La nostra recomanació

  Des de Anteo recomanem als nostres clients estar preparats i assessorar-se en matèria de preus de transferència i operacions vinculades, a causa de la creixent pressió i control que exerceixen les autoritats fiscals.

  En Anteo comptem amb una gran experiència en l’assessorament de preus de transferència i operacions vinculades, que com sempre posem a la disposició dels nostres clients. Contacta amb nosaltres a través del telèfon, de la web, o bé, de manera presencial i t’assessorarem encantats tenint en compte els teus interessos.

  Dóna’ns el teu telèfon i nosaltres et truquem

   Desitjo subscriure'm a la Newsletter de Anteo.