En aquest articles us parlarem sobre els ERTES ETOP.

L’aprovació el passat 13 de maig del RD-Llei de mesures socials en defensa de l’ocupació, les empreses que actualment comptin amb un ERTE per força major podran mantenir els seus efectes fins al 30 de juny. Però, què passa a partir d’aquesta data?

La desescalada en les restriccions imposades per l’estat d’alarma obligarà a flexibilitzar les relacions laborals per a evitar acomiadaments. D’aquesta forma les empreses hauran d’ajustar les seves plantilles al volum d’activitat existent a cada moment.

advocat Castelldefels

Fins quan les empreses poden acollir-se als ERTES ETOP?

Les empreses que prevegin falta d’activitat més enllà del 30 de juny podran acollir-se als ERTES ETOP per causes objectives (econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció) a l’empara del procediment abreujat previst en l’art. 23 del RD-Llei 8/2020, de 17 de març. Una de les novetats del RD-Llei del passat 13 de maig és la possibilitat de negociar un ERTE ETOP. Mentre contínua vigent el de força major i enllaçar els efectes (retroactius) del nou expedient a la finalització de la força major. Sense perjudici de l’acord que posi fi al període de consultes. El període temporal per a acollir-se a aquest procediment abreujat comprèn des del 13 de maig fins al 30 de juny. A partir d’aquesta data, les empreses que desitgin acollir-se a aquesta mesura no podran retrotreure els efectes de la mesura a la finalització de la força major i el procediment (constitució comissió negociadora, període de consultes i informe ITSS) tindran terminis superiors.

Contacta per als ERTES ETOP

90 006 01 16  Desitjo subscriure'm a la newsletter.
  He llegit i accepto la Política de Privacitat*
  He llegit i accepto els Termes i Condicions*

  Aquests expedients no gaudeixen de l’exempció de cotitzacions a la SS. Respecte a la desocupació (consum de prestacions) només estarà vigent fins al 30 de juny. Això significa que un ERTE en el qual s’acordi una suspensió de 200 dies en un període de 365 dies a comptar des del 15 de juny, implicarà que des del 15 al 30 de juny els afectats no veuran afectada la seva “borsa” de desocupació. A partir de l’1 de juliol fins al final del ERTE consumiran prestacions en funció de l’afectació o no a aquest.

  Dóna’ns el teu telèfon i nosaltres et truquem

   Desitjo subscriure'm a la Newsletter de Anteo.