Després de mesos de confinament i tancament de negocis, la volta a la normalitat implica necessàriament la implementació de mesures destinades a prevenir noves infeccions per Covid-19. Un exemple d’això seria la pràctica de la presa de temperatura corporal en comerços i centres de treball.

Aquesta mesura s’està duent a terme en diferents punts. Una mesura que determina la possibilitat de poder ingressar a centres de treball, botigues, centres educatius o qualsevol altre tipus d’establiment. Així mateix, aquest tipus de mesures impliquen el tractament de dades personals de categoria especial (dades de salut). Han de ser valorades pel Responsable de Tractament i les dades personals han de conservar-se amb les degudes garanties.

En aquest sentit, l’Agència Espanyola de Protecció de Dades estableix la necessitat de prestar especial atenció a aquestes accions ja que, actualment, s’estan duent a terme sense els estàndards previs i necessaris que requereixen les autoritats sanitàries.

advocat Castelldefels

Què s’ha de fer per a complir amb la normativa?

Per a ajudar-te a tu o a la teva empresa a complir amb la normativa en vigor, en Anteo comptem amb un equip d’advocats especialitzats en Protecció de Dades i Tècniques de la informació. Assessorem empreses i autònoms en aquest àmbit des de fa anys.

La situació en el context de la del coronavirus està en constant canvi. Per aquest motiu, des de Anteo ens posem a la vostra disposició per a fer-vos més còmoda l’adaptació a aquesta nova realitat.

A molts de vosaltres se us plantegen dubtes sobre com s’han de tractar aquestes dades: Puc prendre la temperatura als clients que entren en el meu establiment? Poden els empresaris tractar la informació de les persones treballadores que estan infectades del coronavirus? Pot un treballador negar-se al fet que se li prengui la temperatura corporal? És obligatòria la presa de temperatura corporal en comerços i centres de treball? Des de Anteo et resolem tots els dubtes que puguis tenir. T’assessorem en la implementació dels canvis que consideris requereixo realitzar en el si de la teva empresa.

Contacta amb nosaltres

93 665 60 51  Desitjo subscriure'm a la newsletter.
  He llegit i accepto la Política de Privacitat*
  He llegit i accepto els Termes i Condicions*

  És obligatori prendre la temperatura als treballadors?

  L’Agència Espanyola de Protecció de Dades ha exigit que es valori si la presa de temperatura és una mesura proporcional i adequada a la vostra realitat empresarial o si, pel contrari, pot ser substituïda per una altra menys intrusiva, però amb igual eficàcia. Aquesta valoració implica la realització d’una avaluació d’impacte, per la qual cosa pots posar-te en contacte amb nosaltres perquè t’assessorem en aquest aspecte.

  Per a ajudar-te a evitar sancions derivades de l’incompliment en matèria de protecció de dades i solucionar aquests dubtes, pots cridar-nos o trobar-nos en qualsevol de les nostres oficines a Barcelona, Esplugues de Llobregat, Cornellà o Castelldefels. Si ho prefereixes, podem assessorar-te també via on-line. Contacta ja amb la teva assessoria laboral de confiança Nosaltres t’atendrem encantats!

  Dóna’ns el teu telèfon i nosaltres et truquem

   Desitjo subscriure'm a la Newsletter de Anteo.