Actualment ens trobem en una situació d’extinció de ERTE i manteniment de l’ocupació, tenint en compte que moltes empreses estan tornant a reactivar la seva activitat.

El Reial decret llei 18/2020, de 12 de maig va publicar una sèrie de canvis relacionats amb el compromís de les empreses de mantenir l’ocupació dels treballadors amb l’objectiu de conservar els beneficis derivats dels ERTE.

Aquest compromís s’estén a totes les empreses que han suspès o reduït la jornada de la seva plantilla, donades les causes de força major derivades del Covid-19 i que, com a conseqüència, s’han beneficiat de l’exoneració o reducció de les quotes a la Seguretat Social.

advocat Castelldefels

Extinció de ERTE: Què succeeix si m’acomiaden després del ERTE?

L’obligació prevista per a un termini de sis mesos començarà a comptar per a tots els treballadors afectats per la mesura des de la data que l’empresa reprengui la seva activitat. Es considera com a tal el dia en què es reincorpori el primer treballador, ja sigui a temps complet o parcial.

Si s’acomiada o extingeix el contracte d’un solo treballador afectats pel ERTE, l’empresa haurà de reintegrar la totalitat de l’import de les cotitzacions, incloent tots els treballadors del pagament dels quals va resultar exonerada, amb el recàrrec i interessos de demora corresponents.

El compromís no s’entendrà incomplit en cas d’acomiadament disciplinari procedent, dimissió, jubilació, mort, incapacitat permanent total, absoluta o gran invalidesa, o extinció de contracte temporal. No afectarà aquelles empreses en les quals concorri un risc de concurs de creditors.

Contacta per l’extinció del ERTE

93 665 60 51  Desitjo subscriure'm a la newsletter.
  He llegit i accepto la Política de Privacitat*
  He llegit i accepto els Termes i Condicions*

  Els acomiadaments després de l’ERTE es consideraran improcedents?

  Aquesta nova normativa deixa en l’aire, no obstant això, els acomiadaments després del ERTE. No se sap si seran considerats nuls o improcedents, la qual cosa pot ser una qüestió decisiva per al futur de moltes empreses.

  Des de Anteo t’assessorem en aquests processos d’extinció dels ERTE. Si vols més informació sobre aquest tema o necessites assessorament legal, no dubtis a cridar-nos o visitar-nos en qualsevol de les nostres oficines a Barcelona, Cornellà, Esplugues de Llobregat o Castelldefels, estarem encantats d’ajudar-te amb tot allò que necessitis.

  Dóna’ns el teu telèfon i nosaltres et truquem

   Desitjo subscriure'm a la Newsletter de Anteo.